2130880035 Πάρνηθος 51, Αγ. Ανάργυροι, Αττική sales@ilisfarm.com
hero image

 

Ilis Farm
______

Κάσιους

Τα κάσιους ανήκουν στους πιο γευστικούς αλλά και ωφέλιμους ξηρούς καρπούς, καθώς περιέχουν πληθώρα θρεπτικών στοιχείων που συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού. Τα κάσιους περιέχουν φυτικές ίνες, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου, προκαλούν υψηλότερο αίσθημα κορεσμού και συμβάλλουν στη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ.

Επιπλέον, διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ιδιαίτερα θειαμίνη και βιταμίνη Β6, οι οποίες συμμετέχουν σε πλήθος μεταβολικών διεργασιών, εξασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία του οργανισμού, καθώς και βιταμίνη Ε που έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Τέλος, αν και είναι ιδιαίτερα πλούσια σε λιπαρά, το 66% αυτών είναι μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα λεγόμενα «καλά» λιπαρά, τα οποία είναι ωφέλιμα για την καρδιά, καθώς συμβάλλουν στη μείωση των τριγλυκεριδίων.

Είναι επίσης μια μεγάλη πηγή ψευδαργύρου. Και αυτό το χημικό στοιχείο είναι σημαντικό για την ανάπτυξη των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, την παραγωγή αντιοξειδωτικών ενζύμων και τη δραστηριότητα, γενικότερα, του ανοσοποιητικού σου συστήματος.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διατροφική αξία του καρπού κάσιους ανά 100 γραμμάρια είναι:
 
  Ενέργεια: 553 θερμίδες
  Πρωτεΐνες: 18,2 γραμμάρια
  Λιπαρά: 43,9 γραμμάρια (εκ των οποίων τα περισσότερα είναι ακόρεστα λιπαρά)
  Υδατάνθρακες: 30,2 γραμμάρια
  Βιταμίνη Κ: 34,1 mg
  Μαγνήσιο: 292 mg
  Φωσφόρος: 593 mg
 Φυτικές Ίνες: 3,3 γραμμάρια
 Βιταμίνη Β6: 0,7 mg
 
 
 
 
 
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ