|
|||||
Στη συνέχεια έγινε περαιτέρω η ανάλυση φυτοχημικής σύστασης της σταφιδίνης. Οι ερευνητές ταυτοποίησαν την κερσετίνη και την καμφερόλη, τη γλυκόζη, τη σακχαρόζη, τη φρουκτόζη και τη βαλίνη. Τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής έδειξαν ότι οι χρωματομετρικές αναλύσεις είχαν υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα αλλά και υψηλό πολυφαινολικό περιεχόμενο το οποίο είναι σχεδόν δεκαπλάσιο από το αντίστοιχο της σταφίδας.
Σύμφωνα με αυτά η αντιοξειδωτική ικανότητα διαφάνηκε εξαιρετικά υψηλή, ενώ η σταφιδίνη μείωσε και την υπεροξείδωση κατά 83%. Αυτό σημαίνει ότι η σταφιδίνη είναι υψηλής θρεπτικής αξίας και εξαιρετικό αντιοξειδωτικό για τον οργανισμό, και για το λόγο αυτό, όπως ανέφεραν οι ερευνητές, ενδείκνυται για περαιτέρω μελέτη.
|